Jemy zdrowo tenisowo
Niedzielna frajda

Niedzielne popołudnie spędziliśmy na pieczeniu chleba. Wygląda ładnie, smakuje wyśmienicie. Idealny na poniedziałkowe śniadanie i naładowanie baterii na cały tydzień.
Przepis znajdą Państwo poniżej
Składniki
- około 1,5 szklanki płatków owsianych
- 200g pestek dyni
- 200g ziaren słonecznika
- 200g pestek dyni
- pół szklanki migdałów
- 3/4 szklanki siemienia lnianego
- 10 czubatych łyżek zmielonego siemienia lnianego
- 2 łyżeczki soli
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- łyżka miodu
- 1,5 szklanki przegotowanej wody
Wszystkie suche składniki wsypujemy do dużej miski.. W drugim naczyniu mieszamy składniki płynne /miód, woda, oliwa/ Do miski dodajemy zawartość drugiego naczynia. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 1 godzinę , do wchłonięcia płynów. Rozgrzewamy piekarnik do 185stopni. a masę wykładamy do "keksówki" i wyrównujemy wierzch. Czas pieczenia naszego chleba około 60minut. Wyjmujemy upieczony chleb i pozostawiamy na godzinę do przestygnięcia a następnie wyjmujemy go z keksówki i pozostawiamy na kilka godzin, do kompletnego wystudzenia.
Mamy nadzieję, że upieczony przez Państwa chleb będzie równie pyszny jak nasz.
# PieczemyChleb
# TenisLifestyle
# ZdrowoPozytywni