Jemy zdrowo tenisowo

22
luty

Niedzielna frajda

Niedzielna frajda

Niedzielne popołudnie spędziliśmy na pieczeniu chleba. Wygląda ładnie, smakuje wyśmienicie. Idealny na poniedziałkowe  śniadanie i naładowanie baterii na cały tydzień.

Przepis  znajdą  Państwo poniżej

 

Składniki

  • około 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 200g pestek dyni
  • 200g ziaren słonecznika
  • 200g pestek dyni
  • pół szklanki migdałów
  • 3/4 szklanki siemienia lnianego
  • 10 czubatych łyżek zmielonego siemienia lnianego
  • 2 łyżeczki soli
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • łyżka miodu
  • 1,5 szklanki przegotowanej wody

Wszystkie suche składniki wsypujemy do dużej miski.. W drugim naczyniu mieszamy składniki płynne /miód, woda, oliwa/  Do miski dodajemy zawartość drugiego naczynia. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy  na ok. 1 godzinę , do wchłonięcia płynów. Rozgrzewamy piekarnik do 185stopni. a masę wykładamy do "keksówki" i wyrównujemy wierzch. Czas pieczenia naszego chleba około 60minut. Wyjmujemy  upieczony chleb i pozostawiamy na godzinę do przestygnięcia a następnie wyjmujemy go z keksówki i pozostawiamy  na kilka godzin, do kompletnego wystudzenia. 

 

Mamy nadzieję, że upieczony przez Państwa  chleb będzie równie pyszny jak nasz.

 

# PieczemyChleb

# TenisLifestyle

# ZdrowoPozytywni

 

Wstecz